SHAH ALAM: Sikap pemurah dengan ilmu pengetahuan membawa berkat apabila seorang graduan Perakaunan dari Universiti Teknologi MARA (UiTM) bukan saja dapat bergraduan pada Istiadat Konvokesyen UiTM ke-90, malah menerima Anugerah Naib Canselor (ANC) hari ini.

Nur Arini Mohamad Rusop, 24, menerima Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) Perakaunan selepas berjaya menamatkan pengajian dengan keputusan Purata Nilai Gred Kumulatif (CGPA) 3.83.

Anak ketiga daripada sembilan beradik itu berkata, beliau berkongsi ilmu dan sering menjadi rujukan kepada rakan-rakannya ketika tiba waktu peperiksaan akhir semester.

KUALA LUMPUR, March 18 (Bernama) -- One hundred Bank Simpanan Nasional Micro Islamic (BSN Micro/i) customers have been selected to join a six-month micro-finance entrepreneurs analytics pilot project in collaboration with Universiti Teknologi Mara (UiTM).

BSN chief business officer Mujibburrahman Abd Rashid said the participants would have the opportunity to learn how to use accounting software from UiTM Accounting Faculty students and lecturers.

“Through this programme, our Micro/i customers will learn how to record their business data and transactions accurately and systematically.